Raziskovalna dejavnost

Mednarodni svet medicinskih sester (ICN) poudarja, da je raziskovalno delo novo znanje za ohranjanje zdravja in za dobro počutje vseh ljudi.

Zdravstvena nega na ARRS ni vodena kot raziskovalna veda, zato si bo visoka šola v prihodnje prizadevala, da se slednja umesti kot raziskovalna veda v klasifikacijo ARRS in evropsko klasifikacijo raziskovalne dejavnosti (CERIF – CERCS). Namen raziskovanja na področju zdravstvenih ved je razvijati znanja, ki podpirajo in usmerjajo njegov razvoj. Raziskovanje omogoča izboljševanje kakovosti v zdravstvu.

Raziskovanje v zdravstveni negi ni namenjeno samo razvoju teoretičnih znanj, ampak mora biti usmerjeno predvsem v izboljšanje klinične prakse zdravstvene nege. Visoka šola si bo prizadevala preko raziskovalnega inštituta razvijati klinično raziskovanje in poiskati možnosti in poti za uspešen prenos raziskovalnih odkritij v prakso.

Zdravstvena nega mora delovati na osnovi raziskovalnih rezultatov (na dokazih podprta praksa zdravstvene nege).

Raziskovalna dejavnost na VŠZV se razvija skupaj s kliničnim okoljem, kjer študenti s pomočjo mentorjev razvijajo raziskovalna znanja, ki jih pri predmetu zdravstvena nega in etika koristno uporabijo in na seminarjih predstavijo.

Uradne ure referata

za študijske in študentske zadeve

v času študijskega procesa:

Za študente VŠZV Deli z:

 

 

Glavni trg 1, p.p 144
2380 Slovenj Gradec

Referat: 070 723 628 in

             02 620 96 47

E: referat@vszv-sg.si

 

 

 

ponedeljek,


sreda, petek:


11:00 - 13:00

 

 

 

torek in 


četrtek:14:00 - 15:30
 ©2011-2012 VŠZV. Vse pravice pridržane.   Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Avtorji